Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten voor de ouder(s) van kinderen tussen de 4 en 12 jaar & gedreven medewerkers van organisaties die werken met kinderen. 

Met een themabijeenkomst, van minimaal vier personen, wil ik jullie helpen te begrijpen hoe je de gedragingen van kinderen kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit. Het kind heeft een eigen taal, een eigen wijzen van uitdrukken, die vaak anders is dan volwassenen denken te zien en te horen. Tijdens de bijeenkomst krijg je de mogelijkheid om die taal te leren. Het opvoeden wordt meteen een stuk gemakkelijker.

Misschien denk je nu: “Ja hoor, dat zal wel. Alsof we al niet van alles hebben geprobeerd. Ik heb wel honderd keer hetzelfde gezegd en ze luisteren nog niet”.

Dat geloof ik natuurlijk direct. Je oude reactie van honderd keer hetzelfde zeggen werkt dus niet.

Wil je iets nieuws proberen? Waardoor het contact met je kind authentieker wordt, directer en liefdevoller?

Organiseer dan een themabijeenkomst bijvoorbeeld bij je thuis, op school, kinderdagverblijf met en voor andere ouders. Dit kan live of online.

Of schrijf je in voor een online bijeenkomst op een datum hieronder in de agenda. Hou de agenda in de gaten voor nieuwe datums van nieuwe bijeenkomsten.

Waar gaat het over?

Stel je eens de volgende situatie voor. Je bent als vader en moeder een dagje uit naar de Efteling. Het is lekker weer, niet druk, jullie hebben veel plezier. En dan begint het. Je koopt een ijsje voor het kind. Kind is lekker aan het smikkelen. Lekker rustig. Kind roept: “ik wil nog een ijsje!”. Als ouder leg je uit dat 1 ijsje genoeg is, geen geld meer daarvoor hebt, andere keer weer. Kind gilt: “Nog een ijsje!!”. Als ouder word je boos er reageer je met: “Ondankbaar…nooit meer mee…verpest het ok altijd…Ouder weg met een krijsend kind. Weg gezellige dag met goed gevoel over ouderschap.

Herken je zo’n moment uit je eigen leven? Word je ook zo wanhopig van als je niet begrijpt waar het gedrag van je kind opslaat? Je had het zo goed bedoeld, maar blijkbaar begrijp je iets niet, want voor je het weet, is je kind boos en mokt nog wat van in de trant ‘niemand begrijpt mij’ en ‘’ik krijg ook altijd de schuld’. (als kinderen iets ouder zijn).

In deze bijeenkomst wil ik je helpen te begrijpen hoe jij de gedragingen van je kind kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit.

Kinderen hebben een eigen taal, een eigen wijze van uitdrukken, die vaak anders dan wat volwassenen denken te zien en te horen. Tijdens de bijeenkomst krijg je de mogelijkheid om de taal van kinderen te leren waardoor het opvoeden een stuk makkelijker wordt.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ouderbegeleiding

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Je zou willen dat er iemand is die je praktische tips kan geven zonder dat je het gevoel hebt dat je het niet goed doet als ouder.

Familieopstellingen

Heb je er al alles aan gedaan om je opvoedvraagstuk op te lossen en hebben tips en trucs niet voor een blijvende oplossing gezorgd? Dan kan een familieopstelling uitkomst bieden.

Themabijeenkomsten

Met een themabijeenkomst, van minimaal vier personen, wil ik jullie helpen te begrijpen hoe je de gedragingen van kinderen kunt herkennen als signalen en wensen van binnenuit.

“I am your parent, you are my child, I am your quiet place, you are my wild.”